Gelombang ultrasonik mangrupikeun jenis gelombang mékanis anu frékuénsi geterna langkung luhur tibatan gelombang sora. Éta dihasilkeun ku geter transduser dina éksitasi voltase. Éta ngagaduhan karakteristik frékuénsi luhur, panjang gelombang pondok, fenomena difraksi alit, khususna diréktipitas anu saé, sareng tiasa janten panyebaran sinar.

Ngabubarkeun ultrasonikinstrumén mangrupikeun metode paburencay anu kuat anu tiasa dianggo dina uji laboratorium sareng pangobatan cairan angkatan alit. Tempatna langsung di lapangan ultrasonik sareng disinaran ku kakuatan tinggi ultrasonik.

Instrumén bubarkeun ultrasonik diwangun ku bagian geter ultrasonik, suplai kakuatan nyetir ultrasonik sareng ketel réaksi. Komponén geter ultrasonik utamina kalebet transduser ultrasonik kakuatan tinggi, tanduk sareng sirah alat (sirah panularan), anu dianggo pikeun ngahasilkeun getaran ultrasonik sareng ngaluarkeun énergi kinétik kana cairan.

Transduser ngarobah énergi listrik input kana énergi mékanis, nyaéta gelombang ultrasonik. Wujudna nyaéta yén transduser ngalir deui sareng mudik dina arah bujur, sareng amplitudo umumna dina sababaraha mikron. Kapadetan kakuatan amplitudo sapertos kitu henteu cekap dianggo langsung.

Tanduk tiasa nguatkeun amplitudo numutkeun sarat desain, ngasingkeun larutan réaksi sareng transduser, sareng ngalereskeun sistem geter ultrasonik sadayana. Huluna alat dihubungkeun sareng tanduk, anu ngirimkeun geter énergi ultrasonik kana sirah alat, teras énergi ultrasonik dikirimkeun kana cairan réaksi kimia ku sirah alat.

Pancegahan pikeun panggunaan instrumen panyebaran ultrasonik:

1. Tangki cai henteu tiasa listrik sareng dianggo sababaraha kali langkung ti 1 jam tanpa nambihan cai anu cekap.

2. Mesin kedahna ditempatkeun dina tempat anu bersih, datar pikeun dianggo, cangkangna henteu kedah diucurkeun ku cairan, upami aya, kedah diusap bersih iraha waé pikeun nyingkahan tabrakan sareng barang anu atos.

3. Tegangan suplai listrik kedah saluyu sareng anu dicirian dina mesin.

4. Dina prosés damel, upami anjeun hoyong lirén nganggo, pencét saklar konci tunggal.

Di luhur nyaéta naon anu dibawa Xiaobian ka anjeun ayeuna, ngarepkeun pikeun ngabantosan anjeun langkung saé ngagunakeun produk.


Pos waktos: Des-17-2020